Wdrażanie HACCP
Haccp (Hazard Analysis and Critical Control Points - Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli) jest systemem zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności.
Od przystąpienia Polski do Unii Europejskiej system Haccp stał się obowiązkowy dla wszystkich firm zajmujących się produkcją, przetwarzaniem i dystrybucją żywności.
Usługi w zakresie wdrażania systemu Haccp, opracowania dokumentacji dobrej praktyki higienicznej (GHP) oraz dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) dla stołówek szkolnych, przedszkoli, sklepów, zakładów gastronomicznych oraz małych przedsiębiorstw.
W ramach oferty wchodzi:
Audyt wstępny zakładu- ocena stanu aktualnego zakładu;
Opracowanie harmonogramu działań;
Określenie CCP - krytycznych punktów kontrolnych;
Ustalenie działań korygujących;
Opracowanie dokumentacji, księgi Haccp, procedur i instrukcji.
Kontakt
mgr Marta Rabek
specjalista ds. systemu HACCP
tel. 504-409-272
haccp@kontraktkancelaria.pl